Witaj szkoło! Uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego w Łodzi

Ponad 62 tysiące uczniów rozpoczęło kolejny rok szkolny w Łodzi. Na uroczystym rozpoczęciu roku szkolnego w Zespole Szkół Gastronomicznych nie zabrakło wiceprezydenta Łodzi Tomasza Treli.

Pierwszy dzwonek już za nami. Z okazji rozpoczęcia roku szkolnego chylę czoła przed nauczycielami i pracownikami łódzkiej oświaty. To Wasza codzienna praca z uczniami daje im szansę na lepszą przyszłość. Zasługujecie na najwyższy szacunek. Bardzo Wam dziękuję! - napisał w mediach społecznościowych Tomasz Trela, wiceprezydent Łodzi.

Rozpoczynający się rok szkolny nie będzie łatwy, a to za sprawą nieudanej reformy edukacji rządu PiS. Mimo to władze Łodzi są dobrej myśli i życzą uczniom sił, wytrwałości i samych sukcesów.

Po 20 latach w systemie oświaty mamy tylko dwa typy szkół: podstawowe oraz średnie, nie ma już gimnazjów. Ale cieszy fakt, że większość budynków po zlikwidowanych gimnazjach nadal będzie służyć edukacji, bo zagospodarują je inne szkoły. Uczniom życzę dobrych ocen, nauczycielom, aby praca sprawiała im satysfakcję, a wszystkim pracownikom łódzkiej oświaty serdecznie dziękuję za wysiłek, trud i chęć pracy dla dobra uczniów - stwierdził wiceprezydent Trela.

Nowy rok szkolny w Łodzi - 2019/2020Nowy rok szkolny w Łodzi - 2019/2020Nowy rok szkolny w Łodzi - 2019/2020Nowy rok szkolny w Łodzi - 2019/2020

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!