Na upały woda od zgierskiego SLD

Tegoroczne lato okazało się wyjątkowo gorące, upały nie odpuszczają od kilkunastu dni, a według synoptyków taka sytuacja prędko się nie skończy. Z pomocą mieszkańcom Zgierza przyszli działacze SLD, którzy przygotowali dla nich butelki chłodnej wody.

"Przypominamy dziś mieszkańcom Zgierza, że upały mogą być groźne dla życia i zdrowia. W upalne dni nie można zapominać o kilku podstawowych zasadach, takich jak noszenie nakrycia głowy, możliwie jak najkrótsze przebywanie w pełnym słońcu i oczywiście picie dużej ilości napojów, ponieważ w tak wysokich temperaturach nie trudno o odwodnienie" - stwierdził Łukasz Kubiak sekretarz SLD w powiecie zgierskim.

W sobotę, 4 sierpnia działacze SLD rozdawali mieszkańcom Zgierza butelki z wodą. Można je było otrzymać na Osiedlu 650-lecia oraz na Osiedlu Kurak.

"Przygotowaliśmy dla mieszkańców Zgierza wodę, która pozwoli przetrwać upalne dni. Chcemy też przypomnieć pracodawcom, że przy tak wysokich temperaturach mają obowiązek zapewnić pracownikom zimne napoje oraz odpowiednie warunki pracy" - dodał Paweł Dziemdziela sekretarz SLD w Zgierzu.

Akcja samorządowców SLD spotkała się z pozytywnymi reakcjami mieszkańców, którzy chętnie przyjmowali symboliczną butelkę wody.

Na upały woda od zgierskiego SLDNa upały woda od zgierskiego SLDNa upały woda od zgierskiego SLDNa upały woda od zgierskiego SLDNa upały woda od zgierskiego SLDNa upały woda od zgierskiego SLD

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!